top of page
IMG_6936.jpg

MINUSTA

Yrityksen takana häärään minä,

Riina Vuorus

23-vuotias ihmisenalku Peräseinäjoelta!

Minulle tärkeintä eläinten kanssa työskentelyssä on suhde ja kontakti eläimeen. Lempiharrastukseni eläinten parissa onkin niiden kanssa oleilu - eläimen tarkkailu, havainnointi ja yhteyden luominen. 

Elämäni aikana minulla on ollut monenlaisia karvakavereita - koiria, kaneja, kissoja, hevosia, kanoja, hiiriä, hamstereita, gerbiileitä, sekä kummitussirkkoja ja kaloja!

Lapsena suurin haaveammattini oli eläinlääkäri, mutta päädyin opiskelemaan sosionomiksi. Yritystoiminnan ohella teenkin töitä erityislasten ja -nuorten parissa lastensuojelussa.

Yksi haaveistani on vielä joskus päästä yhdistämään nämä kaksi alaa, eläimet ja erityislapset.

KOULUTUKSENI

Olen suorittanut urheilukoirahierojan opinnot / kurssin Tampereen koirahierojakoulussa 24.1.2022 - 11.10.2022. Tärkeimpänä oppina koulusta - itse hierontataidon lisäksi - jäi näkemys koiran kokonaisvaltaisesta terveydestä ja sen huollosta. Tästä intaantuneena en malttanut jättää opintoja siihen, vaan suuntasin kohti seuraavaa opintietä.

Elokuussa 2022 aloitin EOMT-opinnot, jonka järjestäjänä toimii

Funktionaalinen Eläinterapia. Koulutus on laaja 3 vuoden oppikokonaisuus, jossa

opiskellaan hoitomenetelmiä ja niiden soveltamista hoitotyössä. Koulutuksessa perehdytään toiminnallisten häiriöiden hoitoon, koiran kokonaisvaltaista hyvinvointia tukien ja tarkastellen.

Opinnoista voi jatkaa vuoden kestävään FEMT-koulutukseen, joka suoritetaan

yhteistyössä Maltan yliopiston kanssa.

 

Minulle tärkeintä hoitotyössä on kokonaisuuden tarkastelu. Oireet voivat kertoa paikallisesta ongelmasta, mutta toisinaan taustalta löytyy laajempi ja syvempi selitys oireilulle.

Oireita lievittämällä kerta toisensa jälkeen emme saavuta ratkaisua, sillä emme pääse 

käsiksi alkuperäiseen / pohjimmaiseen ongelmaan. Kokonaiskuvaa katsomalla pyrimme löytämään yksilöllisen polun kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saavuttamiseen - myös moniammatillista verkostoa hyödyntäen.

Tähän mennessä käymiäni osa-alueita EOMT-opintojen parissa ovat:​

  • kraniosakraaliterapia (kesken)

  • meridiaanihieronta (kesken)

  • OMT / rangan liikehoito - mobilisointi (kesken)

  • iirisanalyysi / iridologia (kesken)

  • valmennus - fysiikka-, taito- & mentaalivalmennus (kesken)

  • Paolo Tozzin pitämät opinnot (kesken)

bottom of page